U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 
 
De Moezelstreek is bij uitstek geschikt voor een langere of kortere vakantie.

In Treis en Karden zijn op loopafstand verschillende eetgelegenheden. Natuurlijk is de Duitse keuken ruim vertegenwoordigd. Treis heeft een mooi openluchtzwembad met ligweide. Ook een winkelcentrum is aanwezig en niet te vergeten de bakker voor de dagelijkse verse broodjes!

Karden is bekend om zijn Dom en het oude centrum met smalle straatjes. 

De mooie steden Koblenz met de Deutsches Eck waar Moezel en Rijn samenkomen en Trier (oudste stad van Duitsland) zijn per trein bereikbaar (station op 5 min. loopafstand).

In de naaste omgeving zijn de mooiste wandelingen aangeduid als Traumpfad. Deze Traumpfaden zijn absoluut een aanrader. Deze wandelingen kunnen vooraf als 3D filmpje worden bekeken.

In het nabijgelegen Mörsdorf de langste Hängeseilbrücke van Duitsland. Deze fascinerende loopbrug heeft een lengte van 360 meter en de hoogte is 100 meter. 

 Ook een aanrader: de voormalige bunker van de Bundesbank in Cochem is voor het publiek geopend. In de koude oorlog werd hier een reserve-voorraad "nieuw" geld bewaard in geval van oorlog. Er ligt 15 miljard aan Deutsche Marken. Een voorproefje leest u op deze site.

Alle wandelroutes zijn bij ons aanwezig. Een aanrader is ook de wandeling door de heuvels en bossen naar het indrukwekkend gelegen kasteel Burg Eltz. Een sportieve wandeling van ongeveer 4 uur (heen en terug).

Behalve wandelen leent de omgeving zich ook uitstekend om te fietsen. Mountainbiken in de bossen of toeristisch fietsen langs de Moezel. Het kan allebei. In Treis kunnen fietsen worden gehuurd.

In de omgeving van Treis liggen de mooiste burchten. Burg Eltz werd al genoemd, maar ook het fraaie Burg Pyrmont is een bezoek waard of het avontuurlijke Burg Ehrenburg.

In Alken ligt het bijzondere kasteel Burg Thurant waar nog menselijke resten liggen in de vergeetput. Hier beleef je de historie van de wrede middeleeuwen. En vergeet vooral niet om in het nabijgelegen Cochem de Reichsburg te bezoeken.

Kennismaken met de wijnen uit de streek is een bijzondere ervaring. Natuurlijk hoort proeven er bij, maar je kunt van de wijnbouwer (Winzer) uitleg krijgen over alles wat met wijn te maken heeft tussen de wijnranken. Wij kunnen je aanmelden voor deze leuke activiteit.

De berg tegenover het vakantiehuis is de Martberg, waar Romeinse en Keltische resten van bewoning zijn gevonden. Een bezoek aan de Romeinse tempel is zeer de moeite waard. De mooie wandeling hier naar toe via de Lenus Mars route gaat over steile bergpaadjes en duurt ongeveer 1 uur.

De meest steile wijnhellingen van Europa bevinden zich op de Calmont, een berg bij het plaatsje Bremm aan de Moezel. Voor wie eens stevig wil wandelen!

Of wil je gewoon eens lekker uitwaaien in het zonnetje aan dek van een comfortabele boot?

Misschien een dagje naar Cochem of een ander schilderachtig moezelplaatsje? De opstapplaats voor de boot is aan de overkant van de weg!

Kortom: in Treis vindt u alles voor een geslaagde vakantie!